PARTICIPATIEMELDING VAN BLACKROCK, INC.

Brussel, woensdag 11 april 2018 om 8.00 uur (CEST) — In overeenstemming met de Belgische wetgeving op de openbaring van belangrijke deelnemingen (wet van 2 mei 2007), heeft BlackRock Inc. (55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A.) Solvay nv te kennen gegeven dat

  • Op 4 april 2018 het aantal aangehouden directe stemrechten van BlackRock Inc. de statutaire drempel van 5 % neerwaarts heeft overschreden met 4,37 % van de totale stemrechten en 0,62 % via gelijkgestelde financiële instrumenten, of een totaal van 4,99 % van de bestaande stemrechten van Solvay nv.

De verklaringen van BlackRock Inc. worden gepubliceerd in de Investor Relationsrubriek op de website van Solvay.

De volledige PDF vindt u in bijlage.

     

Solvay is bedrijf van geavanceerde materialen en specialiteitschemicaliën, en zet zich in voor het ontwikkelen van oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Solvay innoveert en werkt samen met klanten wereldwijd in veel diverse eindmarkten. Haar produkten zijn te vinden in vliegtuigen, auto‘s, batterijen, smart devices, medische toepassingen, alsook in de extractie van zowel mineralen als olie en gas, en dragen bij aan efficiëntie en duurzaamheid. Solvays lichtgewicht materialen bevorderen een schonere mobiliteit, de formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen, terwijl performance chemicals de lucht- en waterkwaliteit verbeteren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, met 24 500 werknemers verspreid over 61 landen. In 2017 bereikte de netto-omzet € 10,1 miljard en de marge 22%, met 90% van de activiteiten waar Solvay tot de wereldtop-drie behoort. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB.BB – Reuters: SOLB.BR) en in de Verenigde worden zijn aandelen (SOLVY) verhandeld via een level-1 ADR programma.

Media Relations Investor Relations Investor Relations Investor Relations Investor Relations +32 2 264 1530 +32 2 264 3694 + +32 2 264 1540 +32 2 264 3687

  

Bijlage

Receive News & Ratings Via Email - Enter your email address below to receive a concise daily summary of the latest news and analysts' ratings with MarketBeat.com's FREE daily email newsletter.