Etablering af program for betingede aktier

SELSKABSMEDDELELSE


A.P. Møller – Mærsk A/S – Etablering af program for betingede aktier


I forlængelse af vedtagelsen af ændrede overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning samt vederlagspolitik for A.P. Møller – Mærsk A/S (“Selskabet”) på Selskabets ordinære generalforsamling afholdt den 10. april 2018, har bestyrelsen besluttet at etablere et program for betingede aktier for medlemmerne af Selskabets Direktion (”Direktionsmedlemmer”) i tillæg til aktieoptionsprogrammet etableret i 2017.

 

Programmet for betingede aktier er designet for primært at forbinde Direktionsmedlemmernes honorar med aktionærernes langsigtede interesser og Selskabets præstation ved at forbinde en større andel af Direktionsmedlemmernes årlige løn med udviklingen i Selskabets aktiekurs. Derudover styrker programmet fastholdelsen af Direktionsmedlemmerne indenfor Maersk Gruppen. 

 

Beslutning om at tildele betingede aktier træffes af bestyrelsen på årlig basis, normalt på eller omkring den 1. april (den ”Primære Tildelingsdato”), første gang i løbet af april 2018. En tildeling af betingede aktier i ét år berettiger ikke automatisk Direktionsmedlemmet til at modtage betingede aktier i efterfølgende år.

 

Betingede aktier vil blive tildelt vederlagsfrit til Direktionsmedlemmet og når modnet vil Direktionsmedlemmet modtage én B-aktie i A.P. Møller – Mærsk A/S af nominelt DKK 1.000 for hver modnet betinget aktie. De betingede aktier modnes fem år efter den Primære Tildelingsdato i året for tildelingen.

 

Udover at være Direktionsmedlem på tidspunktet for tildeling af de betingede aktier, er der ikke yderligere betingelser forbundet med tildelingen. I tilfælde af et Direktionsmedlems fratræden vil umodnede betingede aktier under visse omstændigheder bortfalde.

 

Den teoretiske markedsværdi af de betingede aktier er baseret på det 5 dages volumenvægtede gennemsnit for A.P. Møller – Mærsk A/S’ B-aktier i de fem handelsdage umiddelbart efter offentliggørelsen af årsrapporten. I 2018 er denne værdi DKK 10.476.

 

Værdien af de betingede aktier tildelt til hvert Direktionsmedlem vil ikke overstige 25 % af det pågældende Direktionsmedlems årlige faste grundhonorar i året for tildelingen.  Baseret på den teoretiske markedskurs forventes det, at samlet ca. 1.002 betingede aktier vil blive tildelt til Direktionsmedlemmerne i 2018.

 

 

København, den 11. april 2018

 

Kontaktperson: Executive Vice President, Lars-Erik Brenøe, tlf. nr. 3363 3607

 

 

 

Side 1 af 1

Vedhæftet fil

Receive News & Ratings Via Email - Enter your email address below to receive a concise daily summary of the latest news and analysts' ratings with MarketBeat.com's FREE daily email newsletter.